5 grunner til å bo i kollektiv

Mange mener man ikke har vært student før man har bodd i kollektiv. Og kanskje er det noe i det? For det er unektelig mye bra ved å bo med andre som man ikke får om man bor alene eller hjemme med foreldrene.

Her er de 5 viktigste fordelene:

1. Det er billigere

Økonomi er et kjedelig, men viktig argument for at mange velger å bo i kollektiv. I en tid hvor strøm og mat blir stadig dyrere, er det faktisk en del å spare på å bo i kollektiv. Når du deler husleie, strøm, internett og andre faste utgifter med flere personer, blir det billigere enn om du skulle ha bodd alene.

2. Venner for livet

Kommer du til Trondheim fra et annet sted i landet kjenner du kanskje ikke så mange fra før av, og da er kollektiv genialt. Ikke bare deler dere utgiftene, dere kan ha felles måltider, fester og andre aktiviteter sammen. Hvor mange har ikke funnet sine beste venner for livet fra studentperioden?

3. Del på de kjedelige oppgavene

Selv om husvask og rydding kanskje ikke står øverst på ønskelisten over gjøremål, er det nødvendig med en husvask fra tid til annen for å holde det noenlunde ryddig. Uansett hvor ofte dere vil vaske og rydde går jobben raskere og blir morsommere når man deler på den. Og det blir mindre å gjøre på hver. I tillegg: bor du i kollektiv finner du ting du har mistet raskere. Visstnok finner man mistede ting 43% raskere enn de som bor alene. Slå den!

4. Det er trygt

Å bo med andre gir en følelse av trygghet, reduserer stress og øker trivselen. Ifølge en undersøkelse gjennomført ved University of California, har folk som bor i kollektiv en tendens til å ha lavere stressnivåer sammenlignet med de som bor alene. Mange har aldri bodd alene før og det å ikke ha noen rundt seg når man er hjemme kan føles ensomt, tomt og ikke minst litt skummelt. Fellesskapet og støtten fra andre beboere kan derfor bidra til å redusere stress og øke trivselen. Det er rett og slett tryggere og skaper samhold. Og skulle du trenge noen å sparre med på det faglige eller sosiale planet er det bra å vite at du har noen i kollektivet.

5. Sosial smartness

Det er inspirerende å bo med flere og du lærer mye. Når flere bor sammen kan man få inspirasjon til nye studievaner eller nye måter å løse utfordringer på.

Når du bor du med andre mennesker vil du dessuten lære deg å ta hensyn til andre og innordne deg fellesskapet. Men du vil også bli bedre til å gi tilbakemelding til andre, som for eksempel å fortelle romkameraten din at det ikke er OK å ikke trekke ned etter seg på toalettet.

Scroll to Top